Primul workshop Design Challenge LIVE susținut în trei orașe

Sfârșitul unui an spectaculos de muncă al echipei Design Studio a fost marcat cu un proiect final major – workshopul Design Challenge LIVE organizat în trei orașe: Belgrad, Sarajevo și București.

Membrii echipei au avut ocazia să dobândească o experiență complet nouă cu ajutorul căreia își pot asuma viitoarele provocări și proiecte de afaceri, la care vor lucra singuri sau în echipă. Workshopul Design Challenge LIVE a fost gândit ca o aventură de design de trei zile în vederea găsirii de către participanți a unei soluții pentru tema dată.

DesignStudio ChallengeAceasta a fost o ocazie excelentă în care cursanții LINK Academy din toate țările unde se află această instituție să obțină cunoștințe noi și experiență practică și ca, împreună cu colegii și cu coordonatorii, să participe la crearea unui proiect concret, care va reprezenta o referință importantă în CV-ul lor.

Trei orașe, trei echipe, o temă

Workshopul a avut loc în trei orașe, Belgrad, Sarajevo și București în date diferite, dar având aceeași temă. Participarea a fost gratuită, desigur, și s-a desfășurat pe durata a trei zile, respectiv 7 ore pe zi. Realizarea temelor a fost monitorizată de către coordonatorul proiectului Design Studio, Predrag Maksić, dar având în vedere că echipele au fost alcătuite din designeri cu experiență, rolul acestuia a fost în primul rând de a oferi indicații, lăsând partea creativă la decizia membrilor de echipă.

Toate echipele au avut aceeași temă: designul logoului pentru casa de producție KSL Music.

Design Studio ChallengeCursanții s-au familiarizat cu viziunea și cu misiunea, cu grupul țintă și cu genul de muzică realizat de către această casă de producție și au răspuns cu succes la provocare. Fiecare echipă a venit cu o propunere pentru logo, iar acum se așteaptă decizia comisiei și a clientului, care va alege varianta câștigătoare.

Părerile participanților la workshop

Membrii echipei Design Studio au obținut deja referințe excelente pentru a-şi continua cariera lucrând la proiectele din cadrul echipei, iar acum au avut încă o ocazie de a obține experiențe noi și de a arăta cât știu și ce pot face în programele Adobe.

DesignStudio Predrag maksicUnul dintre participanți, membru al echipei din Sarajevo, Leo Hodžić a afirmat: „Design Challenge mi-a plăcut foarte mult, sunt fericit că a fost organizat în Sarajevo. Colegii mei și cu mine am avut multe idei pentru design, dar împreună am ajuns la cea mai bună soluție iar clientul nostru a fost mulțumit, așadar ne-am atins scopul. LINK Academy oferă o practică excelentă, iar CV-ul completat cu diferite experiențe și certificate este cea mai bună confirmare a cunoștințelor noastre, fapt care impresionează angajatorii”.

Nikolina Dobrilović, de asemenea din Sarajevo, ne-a împărtășit părerea ei: „Sunt fericită că prin intermediul workshopului mi-am cunoscut colegii și mai bine, ne-am înțeles excelent, am învățat unii de la alții, iar atmosfera de lucru a fost extraordinară, ceea ce, după mine, este cel mai important lucru pentru un rezultat bun. De asemenea, sunt încântată de prezența profesorilor care, deși au experiență vastă în domeniu, ne consideră deja colegi, chiar dacă suntem doar la începutul carierei.”

Valentin Duță din București s-a dovedit impresionat de fațetele Design Studio-ului, atât de aplicabile în mediul real: „Conceptul de design studio, așa cum a fost prezentat, m-a atras pentru că se aplică în proiecte reale, nu în tot felul de lucruri închipuite și că, bineînțeles, avem șansa de a ne dezvolta profesional și de a obține contracte noi în acest domeniu de activitate.”

Un alt participant la București, Cristian Stație, schițează impresii despre promotorul workshopului (Predrag Maksić): „Predrag este… nu stiu, preferatul meu! Mi-a plăcut de el atunci când am făcut cursul de desen; am văzut cum desenează și mi s-a părut un profesor extraordinar.”

Toți participații din cadrul workshopului Design Challenge LIVE au primit un certificat de participare, iar echipa câștigătoare va primi și un premiu special.

În cadrul acestui workshop au fost create aproximativ 50 de soluţii excelente. Totuşi, conform regulamentului, clientul putea să aleagă o singură soluţie. Toate soluţiile create sunt prezentate clientului KSL Music, care a ales patru soluţii care corespund cel mai bine nevoilor sale. Acestea sunt soluţiile următorilor participanţi:

1. Igor Popović
2. Obrad Velimirović
3. Milan Dimitrijević
4. Haris Delimustafić

În cele din urmă, după câteva zile de gândire şi de luare a deciziilor, casa de producţie KSL Music a decis să aleagă logoul realizat de cursantul ITAcademy, Haris Delimustafić, soluţia sa fiind creată în cadrul workshopului care a avut loc la Sarajevo.

DesignStudio îl felicită pe Haris, dar, de asemenea, îi felicită şi pe toţi cei care datorită talentului, entuziasmului, cunoştinţelor şi competenţelor au contribuit ca la sfârşitul anului şcolar să fie create soluţii de design profesionale şi de înaltă calitate, pentru care clientul a avut o alegere foarte dificilă.

Planul nostru este ca astfel de workshopuri să devină o tradiție în activitatea echipei Design Studio în următorii ani.

Doriți un salariu bun?
Noi vă putem ajuta. Vă vom trimite instrucţiuni, invitaţii la seminare gratuite şi noutăţi de la LINK Academy. Introduceţi-vă doar e-mailul şi numele.

Prenume:

Email: