Freedom of Movement

CONCURS

Poster for Tomorrow

PROIECT

Freedom of Movement

PERIOADA

aprilie, 2017

DesignStudio participă la un concurs de design de postere, una dintre cele mai mari competiții internaționale organizate de asociația Poster for Tomorrow. Este vorba despre o asociație angajată social alcătuită din patru organizații. Această asociație este nonprofit și are scopul de a încuraja și de a stimula oamenii, designeri sau nu, să creeze postere care dezbat teme actuale ce influențează întreaga omenire.

Tema de anul acesta a concursului, pentru care DesignStudio va oferi soluții, este Freedom of Movement. Cursanții LINK Academy, care sunt și membrii echipei noastre, vor avea șansa să concureze ca echipă la nivel internațional. Acum au posibilitatea ca designul lor să devină unul dintre cele mai bune 100 din lume. Pe lângă asta, au șansa și de a face parte din mai larga comunitate de designeri.

În ultimii anii, curentele politico-sociale din lume au început să tindă spre închiderea granițelor, ținerea oamenilor într-un loc, în general, spre încetinirea mobilității oamenilor, ceea ce nu era cazul înainte. Globalizarea, vremurile în care trăim, au stimulat așa-numitul nou nomadism, respectiv migrația oamenilor. În prezent, ne confruntăm cu închiderea granițelor, construirea de ziduri și încetinirea deplasării, în unele cazuri chiar și cu stoparea completă a mobilității.

Retorica majoritar violentă și populistă a urii și fricii se construiește în jurul oamenilor a căror `crimă` este că s-au născut într-o țară străină și, în multe cazuri, au fost obligați să o părăsească. Scopul afișului creat de cursanții ITAcademy este să deschidă o dezbatere vizuală și simbolică, să pună întrebări, atât filosofice, cât și etico-morale, pe tema liberei circulații a oamenilor. Ideea este ca atenția oamenilor să se concentreze nu atât asupra migrației în sine, cât asupra a ceea ce este cu adevărat important, și anume oamenii și viața umană.

Procesul de alegere a celor mai bune 100 de afișe (deci, procesul de alegere în afara lui DesignStudio) începe la 10 zile după închiderea concursului, respectiv pe 20 iulie. Atunci un grup de 100 de persoane (50 de bărbați și 50 de femei) din întreaga lume vor vota pentru cel mai bun afiș, evaluând astfel fiecare afiș cu DA sau NU. Astfel, se ajunge la 400 de afișe. Din cele 400 cele mai bune afișe, 12 designeri renumiți în lume vor alege cele mai reușite 100.

După o lună de zile de lucru la acest proiect, au sosit peste 100 de afișe. Acestea au fost trimise la concurs în două grupe, de câte 8. Participanții vor fi reprezentați de către mentorii lor la acest proiect, Predrag Maksić și Nevena Milovančević.

INSTRUMENTE FOLOSITE

Photoshop

Illustrator

MENTORI

Predrag Maksić

Lecturer & Designer
LINK Academy

Nevena Milovančević

Lecturer & Designer
LINK Academy

CURSANȚI

Stefan Andrašek

Design web
LINK Academy

Jelena Matunović

Design web
LINK Academy

Mihajlo_100x100Mihajlo Miljković

Design web
LINK Academy

100

Olivera Nikolić

Video & Sound Production
LINK Academy

Sandra Ban

New Media design
LINK Academy

unnamed (2)

Luka Emilija Božić

Design web
LINK Academy

Anita Antić

Design web
LINK Academy

Tatjana Nedaković

Design web
LINK Academy

Tatjana Stojanović

Print design
LINK Academy

Îmbogățiți-vă proiectul cu soluții de design de top.

Complet gratuit! Dați un boost ideilor voastre de marketing.
Sunteți la doi pași de un design gratuit. Comandați-vă aici designul »

Pășiți în lumea designului!

LINK Academy îți deschide ușa unei cariere de design de succes.
Viitorul tău este rezultatul deciziilor tale.
Vezi condițiile de școlarizare la LINK Academy »